Recepten
Folder 17: 08/12 - 31/12/2022

Bekijk de inspirerende recepten van onze culinair adviseur Jo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Schnitzel met krieltjes en amandelbroccoli

Ingrediënten voor 100 personen:

Krielaardappelen: 15 kg - 42.31.1146, UV

Plantaardige olie: 2,5 l - 10.01.1374

Strooiaroma tuinkruiden: 500 g - 25.51.1017

Rozemarijn: 25 takjes - 42.81.1172, UV

Groentebouillon (20 g/l): 25 l - 25.01.1189

Broccoliroosjes: 15 kg - 42.63.1468, UV

Plantaardige olie: 2,5 l - 10.01.1374

Amandelschilfers: 1,25 kg - 20.03.1296

Vegetarische schnitzels: 100 stuks - 40.35.3336, DV 

Plantaardige olie: 3,75 l - 10.01.1374

Citroen: 25 stuks - 42.41.1761, UV

Peterselie - 42.81.1149, UV

Titel

Bereidingswijze:

Kook de krieltjes in de gemaakte groentebouillon tezamen met de takjes rozemarijn beetgaar. Giet dan af en laat wat afkoelen. Snijd deze dan doormidden. Kook de broccoliroosjes ook beetgaar in gezouten water. Giet ook af en verfris onder stromend koud water. Bak de ontdooide schnitzels zachtjes bruin in plantaardige olie.

 

Plaats de amandelschilfers onder de salamander en laat deze bruin worden. Roer af en toe eens om zodanig dat ze niet verbranden. Bak de halve krielaardappelen in plantaardige olie en kruid met het strooiaroma. Bak de roosje in wat olie en roer de amandelschilfers eronder. Serveer alles samen en knijp het sap van de citroenen over de schnitzels en werk af met wat gehakte peterselie.


PromoPlus - recepten 2022

1. Aziatische kebabsalade met kip en kalkoen

2. Nasi Kip Loempia

3. Spruitjespuree met kalkoenballetjes in romige jagersaus

4. Lasagne met rulgehackt en gegrilde groenten

5. Konijnmedaillon op grootmoeders wijze ‘net anders’

6. Crusty kabeljauw met Mexicaanse groenten

7. Fusilli met Italiaanse worstjes, pancetta en provençaalse tomatensaus

8. Pita pizza met ERU Cheese Spread BioGouda

9. Paella met konijn

10. Kalkoengebraad, groentemengeling en portsaus

11. Sloppy Joe met vegan filetstukjes en gebakken zoete aardappel

12. Kebab zingara met boontjes en gebakken aardappelen

13. Normandische pannenkoek reinvented

14. Griekse pasta met gefrituurde bloemkool en kruidige kip

15. Zalmtartimalin op toast

16. Balletjes met tomaat-basilicumsaus 

Titel

Op zoek naar meer inspirerende gerechten?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing