Vegetarische gehaktballetjes met geroosterde groenten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de ajuinen schoon en snijd deze in halve ringen. Pel ook de lookteentjes. Hak de lookteentjes fijn.
  3. Kook de krielaardappeltjes beetgaar en doe hetzelfde met de boontjes. Verfris de boontjes met koud water. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en snijd ze dan doormidden.
  4. Giet de kikkererwten af, spoel ze en laat goed uitlekken.
  5. Neem daarna al de groenten, de look en doe ze in een GN. Kruid met de Medina kruidenmix en wat zout en peper. Doe er een deel van de vloeibare margarine bij. Roer door. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  6. Bak inmiddels in de rest van de vloeibare margarine de vegetarische balletjes.
  7. Verdeel de groenten samen met de gehaktballetjes in de borden, lepel hier en daar wat yoghurtdressing en kruid naar smaak. Werk het geheel af met gehakte peterselie.
×

Ingrediënten

  • Krieltjes: 800 g
  • Extra fijne boontjes: 400 g
  • Kikkererwten: 300 g (BONDUELLE)
  • Look: 20 g
  • Rode ajuin: 2 stuks
  • Kruidenmix Medina
  • Platte peterselie: 10 g
  • Vegetarische gehaktballetjes: 20 stuks (DR. OETKER)
  • Vloeibare margarine: 100 g (BEBO)
  • Yoghurtdressing: 3,5 dl (ROIS DE FRANCE)

Publicatie datum: 22 mei 2024