Vegetarische balletjes op Griekse wijze

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Type Keuken
Grieks

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes.
  2. Bak eerst de aubergine in olijfolie en voeg er aan het einde de courgette bij zodanig dat ze beide gelijktijdig klaar zijn.
  3. Kook de orzo. Bak de balletjes in olijfolie en kruid met oregano en cayennepeper naar eigen smaak.
  4. Bak de komijnzaadjes eerst in een antiaanbakpan kort aan en vergruis in de vijzel.
  5. Meng dat met de yoghurt en doe er wat olijfolie bij. Giet de orzo af en meng er de groenten onder.
  6. Serveer de pasta als eerste op het bord, leg er dan de balletjes bij en werk af met de komijnyoghurt, enkele takjes platte peterselie en wat verkruimelde Griekse kaasalternatief.
×

Ingrediënten

  • Vegetarische falafelballetjes: 700 stuks
  • Olijfolie: 2 l
  • Makbea Orzo Griekse pasta: 4 kg
  • Courgette: 25 stuks
  • Aubergine: 25 stuks
  • Oregano: volgens eigen smaak
  • Cayennepeper: volgens eigen smaak
  • Volle natuuryoghurt: 10 l
  • Komijnzaad heel: 80 g
  • Platte peterselie: 4 bussels
  • Violife Kaasalternatief Griekse kaas in blok: 4 kg

Publicatie datum: 17 april 2024