Platte kaastaart met een Lotus twist

TIP: je kan dit recept zowel in taartvorm als in weckpotjes maken. Onze chefs tonen beide mogelijkheden in de receptfilm!

 

TIP: werk de taart(jes) al af voor de service.

Gang
Nagerecht
Stuks
1

Bereidingswijze

  1. Snijd de blokcake in sneetjes en leg deze in de springvorm. Pas aan waar nodig, maar de bodem moet bedekt zijn.
  2. Neem vier limoenen en rasp die in de natuurkaas. Als dit gebeurd is, pers het sap van de limoenen er ook bij.
  3. Doe er de bloemsuiker bij en meng alles goed door.
  4. Klop de room op samen met de textuurgelatine en meng dan onder het kaasmengsel.
  5. Schil de appelen en snijd ze in dunne partjes. Neem een klontje boter en bak de partjes aan, besprenkel met wat citroensap en plaats kort een deksel op de pan. Als ze zacht zijn, haal van het vuur en laat afkoelen.
  6. Neem de springvorm met cakebodem en leg er de appelpartjes op. Houd wat appelpartjes over om de taart straks af te werken.
  7. Giet dan het mengsel over de appelen. Verdeel alles goed en strijk de bovenkant glad. Plaats de taart voor vier uur in de koeling.
  8. Werk af met rasp van de laatste limoen, wat partjes appel en wat drupjes speculoostopping.
×

Ingrediënten

  • Blokcake: 400 g (LOTUS BAKERIES)
  • Jonagold: 3 stuks
  • Citroen: 1 stuk
  • Boter: 50 g (MEYERIJ)
  • Philadelphia natuur: 1 kg
  • Bloemsuiker: 150 g
  • Limoen: 5 stuks
  • Room: 6 dl (MEYERIJ)
  • Gelatine: 100 g
  • Speculoostopping (LOTUS BAKERIES)

Publicatie datum: 21 mei 2024