Kleinste Keuken

Klein van formaat, groots in bereiding

Wil je meer omzet uit food halen? Maar heb je onvoldoende (geschoold) personeel, of geen plek voor een echte keuken? Kies voor Kleinste Keuken en serveer met één druk op de knop tal van gerechten.  

Haal je vrijwel al je omzet uit (fris)drank?

En bied je je gasten nu alleen een croque monsieur en wat nootjes aan? Zonde! Want daardoor: 

  • mis je flink wat omzetkansen vanuit foodverkoop
  • gaan je gasten weg zodra ze honger krijgen
  • loop je drankomzet mis, omdat gasten korter in je zaak blijven

Serveer food zónder extra personeel

Speciaal voor klanten die food willen serveren zónder keuken of extra personeel, ontwikkelde JAVA Foodservice de oplossing Kleinste Keuken: 

✔ ruim 80 voorgeprogrammeerde gerechten
✔ bereid in één apparaat, met slechts één druk op de knop
✔ van snacks, nacho’s en pizza’s tot warme gerechten en zoetigheden
✔ alles direct vanuit de vriezer in de mini-oven
✔ klaar in een paar minuten (13x sneller dan traditionele apparatuur)

✔ geen extra personeel nodig

Hoe werkt Kleinste Keuken?

Unieke high speed mini-oven

De basis van Kleinste Keuken is een highspeed mini-oven: de Merrychef. De Merrychef is een friteuse, oven, magnetron en grill in één. Door de combinatie van hittetechnologieën maak je gerechten in de Merrychef tot wel 13 keer sneller klaar dan met traditionele apparatuur. Zo zet je een pizza in 2,5 minuut op tafel en een portie nacho’s met pulled pork in minder dan 1 minuut. Doordat de Merrychef ook nog eens heel klein is (slechts 65x36x63cm), past hij in elke keuken en achter iedere bar. 

Ruim 100 gerechten: van hapje tot maaltijd

Of je nu op zoek bent naar een aanvullend foodaanbod voor op je terras of iets te snacken wilt aanbieden; Kleinste Keuken biedt met 80+ gerechten voor iedere gast wat lekkers. Van snacks en borrelhapjes tot zoetigheden en warme gerechten. Alle recepten zijn door de chefs van Sligro en JAVA Foodservice ontwikkeld met het oog op eenvoudige bereiding, constante kwaliteit en gezonde marges. 

De voordelen van Kleinste Keuken

Razendsnel klaar 
Alle 80+ Kleinste Keuken-gerechten gaan rechtstreeks vanuit de vriezer (-18°C) in de Merrychef en staan binnen een paar minuten op tafel. Geen derving, geen mise-en-place; wél snelle service voor de gasten.

Geen geschoold personeel nodig
De Merrychef is supereenvoudig te bedienen. Je hebt dus geen kok of ander geschoold personeel nodig. Alle gerechten zijn voorgeprogrammeerd en met één druk op de knop klaar te maken. Ook door minder ervaren medewerkers, weekend- of invalkrachten. 

Voor ieder wat wils
Snacks, pizza’s, broodjes, nacho’s, apfelstrudel… met keuze uit 80+ gerechten is er voor iedereen wat wils.

Veelgestelde vragen

De kosten voor de aanschaf van een Merrychef high speed mini-oven hangen af van jouw wensen en de mogelijkheden in jouw organisatie. Zo heb je afhankelijk van het type apparaat wellicht krachtstroom nodig. Als je dit al hebt betaal je alleen de kosten van het apparaat. Zo niet, dan komen er nog aanvullende kosten voor het aanleggen van krachtstroom.

Dat hangt af van het type oven dat je koopt. Er zijn twee verschillende varianten: de Merrychef conneX 12 en Merrychef Eikon e2s. Beide hebben een afmeting van 65x36x63 cm en passen dus in vrijwel elke keuken of pantry.

Wat wél anders is, is de electricteitsaansluiting. De ene variant werkt op 230V. Daarbij hoef je vaak alleen de stekker in het stopcontact te steken en dan kun je aan de slag. De andere variant werkt op 400V (krachtstroom). Heb je nog geen krachtstroom, dan zul je dat dus eerst moeten (laten) aanleggen.

Voor beiden varianten is geen afzuiging nodig.

Alle recepturen en bereidingswijzen van Kleinste Keuken zijn specifiek uitgewerkt en ontwikkeld op de Merrychef conneX 12. Wil je de producten die in deze recepturen gebruikt worden bereiden in een ander apparaat? Houd dan de bereidingswijze aan zoals die op de verpakking staat.