Kalkoen-kipkebab met pitabrood en tzatziki

Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de tzatziki. Rasp de gewassen komkommer en laat die dan uitlekken.
  2. Neem de Griekse yoghurt en meng die met de gehakte knoflook, de olijfolie en het zout.
  3. Neem dan de geraspte komkommer, pers er nog het laatste vocht uit en roer onder de yoghurt.
  4. Plaats de ontdooide kebabreepjes op een GN-plaat en plaats in de oven op 175 °C gedurende 10 minuten.
  5. Besprenkel de pitabroodjes met wat water en plaats ze kort in de oven gedurende +/- 1 minuut.
  6. Snijd de tomaten in partjes en de ui in julienne. Frituur de frietjes.
  7. Stel het broodje als volgt samen: eerst het broodje met daarop de kebabreepjes, dan wat tzatziki, vervolgens de partjes tomaat, de ui in julienne en als laatste de frietjes.
  8. Bestrooi met wat cayennepeper. Rol het broodje op en serveer in bakpapier of een servet.
×

Ingrediënten

  • Pitabrood: 100 stuks
  • Volys Kebabreepjes Kip-Kalkoen: 12 kg
  • Oikos Griekse volle natuuryoghurt: 8 l
  • Komkommer: 15 stuks
  • Knoflook: 250 g
  • Olijfolie: 0,5 l
  • Zout: volgens eigen smaak
  • Tomaten: 75 stuks
  • Witte ui: 25 stuks
  • Frietjes: 10 kg
  • Cayennepeper: volgens eigen smaak

Publicatie datum: 17 april 2024