Kip met kerriesaus en bruine rijst

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Kruid de kippenfilets met peper, zout en paprikapoeder. Kleur dan aan in wat boter en bak ze verder af in de oven. Snijd de ajuin in fijne brunoise en stoof deze aan in de pan waar de kip in gebakken is.
  2. Blus dan met het ananassap en laat goed doorkoken. Laat het sap bijna uitkoken en voeg er dan de stukjes ananas bij. Roer eens door. Giet er dan de room bij. Kruid met het kerrie-en kurkumapoeder. Laat wat inkoken tot gewenste dikte.
  3. Stoom de rijst warm. Serveer de kip op de rijst, overgiet met wat kerriesaus en stukjes ananas. Werk eventueel af met wat gehakte peterselie.

Ingrediënten

  • Bruine rijst: 12,5 kg
  • Kippenfilet: 15 kg
  • Ajuin: 25 stuks
  • Ananas in stukjes: 25 blikjes
  • Room: 10 l
  • Paprikapoeder: 50 g
  • Kerriepoeder: 50 g
  • Kurkumapoeder: 50 g
  • Boter

Publicatie datum: 24 april 2024