Griekse salade met kippencrusties

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Was de tomaten en de komkommers. Snijd de tomaten in partjes en snijd de komkommers doormidden. Snijd dan in schuine plakken.
  2. Kuis de ui en de paprika en snijd beide in julienne. Meng nu al de groenten samen met de olijfolie, de rode wijnazijn en de oregano.
  3. Plaats de kippencrusties in een voorverwarmde oven van 180 °C tot een kerntemperatuur van 65 °C.
  4. Neem de feta en doe die in een hoge pot.
  5. Doe daar de mayonaise, het citroensap en de olijfolie bij.
  6. Mix door tot je een gladde massa bekomt.
  7. Serveer eerst de salade met daarop de crusties, wat punten fetamayonaise en de zwarte olijven. Kruid eventueel extra bij met oregano.
×

Ingrediënten

  • Tomaten: 75 stuks
  • Komkommer: 25 stuks
  • Rode ui: 25 stuks
  • Grand Gérard Zwarte ontpitte olijven: 2,5 kg
  • Groene paprika: 25 stuks
  • Feta: 5 kg
  • Rico Professional Mayonaise: 1 kg
  • Citroenen: sap van 10 stuks
  • Olijfolie: 500 ml
  • Rode wijnazijn: 100 ml
  • Oregano: volgens eigen smaak
  • Volys Kippencrusties: 300 stuks

Publicatie datum: 17 april 2024