Gemarineerd varkenshaasje met bloemkoolrijst

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Kuis het stukje gember op en snijd heel fijn. Meng dit samen met al de kruiden, het sesamzaad, de ketjap, de sojasaus en de honing. Leg het haasje in de marinade en plaats voor enkele uren in de koeling.
  2. Warm de oven voor op 180 °C. Haal het vlees uit de marinade, veeg het overtollige van het vlees en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven. Warm de marinade in een pan zachtjes op en laat wat stroperig worden.
  3. Versnipper inmiddels de ajuin fijn en snijd de gekuiste wortelen in fijne brunoise. Bak dit aan in arachideolie. Voeg er de bloemkoolrijst en de erwten bij. Roer door en kruid met peper en zout.
  4. Haal het varkenshaasje uit de oven, snijd in schijven en serveer dit op de bloemkoolrijst. Giet/Lak met een beetje marinadesaus over het vlees en werk af met wat takjes koriander.

Ingrediënten

  • Varkenshaasje: 15 kg
  • Ketjap manis: 750 g
  • Sojasaus: 750 g
  • Honing: 1,5 kg
  • Lookpasta: 50 g
  • Gember: 200 g
  • Korianderpoeder: 50 g
  • Sesamzaad: 250 g
  • Bloemkoolrijst: 12,5 kg
  • Ajuin: 25 stuks
  • Erwten: 5 kg
  • Dikke wortelen: 50 stuks
  • Arachideolie
  • Koriander: 4 bussels

Publicatie datum: 24 april 2024