Italiaans brood met smeuïge kaas

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Verdeel het brood in gelijke stukken.
  2. Snijd de ajuinen in halve ringen en stoof ze aan in olijfolie. Voeg er de suiker aan toe en laat kort karamelliseren.
  3. Blus met porto, zet het vuur zachter en laat de ajuin zacht worden. Laat de porto uitkoken.
  4. Bak de worsten in de Phase. Snijd ze dan in schijven.
  5. Snijd het brood open en beleg eerst met de worst dan de geroosterde paprikastukken, de ajuin, de Maredsoussneetjes en de rucola.
  6. Sluit het brood en plaats het in het paninitoestel tot de kaas gesmolten is.

TIP: Indien je niet beschikt over een paninitoestel, kan je dit ook in een grillpan doen maar leg er bovenaan wat gewicht op. Nadat je een grillstreep hebt, draai het broodje om en leg er terug wat gewicht op tot je ook op deze zijde een markering hebt. Plaats nog even in een warme oven zodanig dat de kaas goed kan smelten.

Ingrediënten

  • Focaccia natuur: 17 stuks
  • Phase, plantaardige olie
  • Worsten: 70 stuks
  • Olijfolie: 8 dl
  • Spaanse ajuin: 50 stuks
  • Kristalsuiker: 700 g
  • Rode porto: 1,6 l
  • Geroosterde rode paprika: 3,5 kg
  • Maredsous Tradition: 200 sneetjes
  • Rucola: 700 g

Publicatie datum: 14 juni 2024