Kippenaperitos met citroenaardappeltjes

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Was de krielaardappelen, halveer ze en leg ze in een GN. Plet de knoflook.
  3. Doe dat samen met de oregano, het peper en zout, het citroensap en de kippenbouillon bij de aardappelen. Dek af met wat alufolie en gaar gedurende 30 minuten in de oven.
  4. Verwijder na 20 minuten de alufolie en leg er de ontdooide aperitos bij.
  5. Serveer eerst de aardappeltjes op het bord met hier en daar de kippenaperitos tussen.
  6. Verkruimel de feta erbij en werk af met gehakte peterselie en citroenrasp.
  7. Breng op smaak met eventueel nog een draai van de pepermolen en wat olijfolie.
×

Ingrediënten

  • Krielaardappelen: 15 kg
  • Knoflook: 500 g
  • Citroenen: 50 stuks
  • Kippenbouillon: 6,25 l
  • Oregano: 125 g
  • Olijfolie: 500 ml
  • Feta: 6,25 kg
  • Peterselie: 5 bussels
  • Volys Kippenvleugels Aperitos: 400 stuks
  • Zwarte peper (van de molen)
  • Zout (fleur de sel)

Publicatie datum: 17 april 2024