Eerlijk & Heerlijk

Met ons assortiment Eerlijk & Heerlijk helpen we je wegwijs te worden in de wereld van duurzame food en non-food producten. En een verantwoorde keuze te maken. Daarbij hanteren we vier pijlers: biologisch, duurzaam, eerlijke handel en streek.

De weg naar het bord

Bij ons telt niet alleen het resultaat op het bord. We verdiepen ons meer en meer in de weg die producten hebben afgelegd tot aan het bord. Zo werken wij samen met leveranciers die zich inzetten voor een beter product wat beter is voor de klant én beter voor zijn omgeving. Hoe beter wij ons werk doen door duurzame stappen te zetten, hoe eenvoudiger je als klant een verantwoorde keuze kunt maken. We helpen je graag op weg.

Verantwoorde suggesties

Een verantwoorde keuze maken hoeft niet moeilijk of duur te zijn. We helpen je graag op weg met enkele praktische assortimentssuggesties waarmee je jouw gasten eenvoudig een duurzame keuze kunt bieden. 

Onafhankelijke keurmerken

Producten die onder Eerlijk & Heerlijk vallen zijn duurzaam. Dat borgen we vooral door te werken met onafhankelijke keurmerken. Behalve bij streekproducten, die voldoen aan de eigen voorwaarden van Sligro. Een product kan meerdere keurmerken hebben en dus ook onder meerdere pijlers vallen.

Onze vier pijlers

PIJLER 1: BIOLOGISCH

Biologisch zegt iets over de manier waarop ons voedsel gemaakt wordt. Zo kiezen biologische boeren voor een natuurlijke manier van gewassen telen en houden rekening met het natuurlijke gedrag van dieren.

PIJLER 2: DUURZAAM

De producten binnen deze pijler noemen we niet voor niets duurzaam. Ze komen van leveranciers die oog hebben voor milieubehoud en/of dieren op een verantwoorde manier laten opgroeien. Deze producten dragen keurmerken als Beter Leven en Label Rouge. Maar ook Milieukeur, het keurmerk voor zowel dierenwelzijn als milieubehoud.

PIJLER 3: EERLIJKE HANDEL

Wij geloven in eerlijke handel die bijdraagt aan duurzame ontwikkeling. Handel met respect voor mensenrechten en een beter inkomen voor producenten en werknemers in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel draagt bij aan betere landbouwmethoden, werkomstandigheden, oogst en leefomgeving.

PIJLER 4: STREEK

Wij geloven in goed en eerlijk eten van lokale leveranciers. Daarom kiezen we zo veel mogelijk voor goede Belgische streekproducten. Onze streekproducten kun je ook buiten de streek verkrijgen, omdat ze relevant zijn voor klanten in heel België.

Eerlijk & Heerlijk producten