Duurzaam vlees eten

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Duurzaam leren vlees eten? Het kan!

We staan er niet bij stil, maar wat we eten heeft een grote impact op de planeet. Stel, iemand eet elke dag van de week een stuk vlees, dan zal dat een grote invloed hebben op zijn ecologische voetafdruk.

 

Maar wat kan je dan doen om te evolueren naar een meer duurzaam eetpatroon, zonder te moeten inboeten op gemak en smaak? Met deze 7 tips vorm jij een typische week om.

7 Tips (één voor elke dag van de week)

.MAANDAG

TIP 1: Kies vandaag voor vlees met een kleinere ecologische impact.

Concreet kies je beter voor kippen- of varkensvlees dan runds- of lamsvlees.

 

DINSDAG

TIP 2: Gebruik vandaag eieren in plaats van vlees.

Eieren hebben nog een kleinere ecologische impact dan kip en ze zijn heerlijk. Denk aan asperges op z’n Vlaams, een groenteomelet, een quiche, een wortelpuree met een zacht gekookt eitje of noedels met roerei.

 

WOENSDAG

TIP 3: Doe het eens me de helft.

Gebruik in je gerechten de helft minder vlees. Bij sommige gerechten, zoals spaghetti met bolognaisesaus, is het makkelijk om meer groenten en minder vlees te gebruiken.

 

DONDERDAG

TIP 4: Donderdag is veggiedag.

We doen mee met de hype “donderdag veggiedag”. Probeer daarom vandaag eens een vleesvervanger uit. Je vind tegenwoordig eindeloos veel varianten op klassieke producten, gaande van veggie kippenstukjes, tot worstjes en schnitzels. Ze zijn verassend gelijkaardig aan vlees en zeer lekker!

 

VRIJDAG

TIP 5: Gebruik eens hybridevlees.

Hybridevlees? Het is een nieuw en geniaal concept. Vleesproducten die voor de helft bestaan uit vlees en de andere helft uit planten. Hybridevlees kan je kopen of zelf maken, bijvoorbeeld door hamburgers te maken die voor de helft bestaan uit gehakt en voor de helft uit paddenstoelen.

 

ZATDERDAG

TIP 6: Gebruik eens peulvruchten in plaats van vlees.

Denk aan een chili sin carne, een maaltijdsalade met linzen of kikkererwtenballetjes.


ZONDAG

TIP 7: Geniet bewust van een lekker stukje vlees.

Als je op bovenstaande 6 punten let, kan je zonder gewetensproblemen genieten van een stukje vlees. Je zal merken dat dit stukje eens zo goed smaakt.


Titel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing