Tips en advies voor jouw grootkeuken

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

6 tips voor chefs: gezond aankomen

Ondergewicht is een veelvoorkomende kwaal, vooral bij ouderen. Onbehandeld kan dit voor complicaties zorgen, zoals verzwakt immuunsysteem, vermoeidheid, lusteloosheid, vermindering van spiermassa en slecht herstel na ziekte. Het is dus belangrijk om ondervoeding snel en effectief aan te pakken.

Tips over de vis van het jaar 2022: de garnaal

De vis van het jaar 2022 is de garnaal geworden! Daarom vind je hier enkele receptjes en tips om de garnaal te gebuiken in de keuken.

3 tips voor chefs: bevorder de vertering

Constipatie is de verzamelnaam voor de symptomen die verband houden met moeilijkheden bij de ontlasting. Het is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Uit onderzoek blijkt dat constipatie vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen en ook meer bij oudere mensen dan bij jonge mensen. Wat kan men doen om constipatie te verhelpen?

6 tips voor chefs: minder vlees

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Overmatige consumptie van vlees en in het bijzonder rood en bewerkt vlees, kunnen negatieve effecten hebben op de gezondheid en op het milieu. Vlees eten kan perfect nog op een gezonde en duurzame manier, maar zoals zo veel dingen, moet het dan wel met mate.

5 tips voor chefs: motiveer ouderen om te eten!

We zien in rusthuizen dat ondervoeding een veelvoorkomend probleem is. Daarom is het belangrijk om erop toe te kijken dat ze voldoende inname hebben. Als dit niet het geval zou zijn, is het belangrijk om de ouderen toch te motiveren om te eten.

Ontdek de 5 tips om ouderen te motiveren om voldoende te eten.

11 tips voor chefs

Gezond koken en gezond eten is niet altijd vanzelfsprekend. Er is veel informatie beschikbaar, waardoor men vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is de beschikbare informatie niet altijd even duidelijk, geeft ze vaak geen ruim genoeg beeld of is ze tegenstrijdig met andere informatie.


Gezond koken en eten hoeft echter niet moeilijk te zijn. Door enkele veel voorkomende valkuilen te begrijpen en te vermijden, wordt het maken van gezonde maaltijden kinderspel.

Vlees en vleesvervangers

Ondertussen is vrij algemeen geweten dat veel vlees eten niet goed is voor het klimaat en voor de gezondheid. Minder vlees eten is dus de boodschap. Maar hoe pak je dat aan?

 

Te veel vlees eten is niet gezond, maar vlees is tegelijkertijd wel voedzaam. Het bevat onder andere veel eiwitten, vitaminen zoals vitamine B12 en mineralen zoals ijzer. Nuttige voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Maar, die voedingsstoffen zijn niet uitsluitend terug te vinden in vlees. De meeste zijn ook terug te vinden in vleesvervangers en andere dierlijke voedingsmiddelen zoals eieren en vis.

 

Er zijn drie soorten vleesvervangers:

Samen tegen voedselverspilling met FoodWIN

FoodWIN is expert in het tegengaan van voedselverspilling, mét specialisatie in grootkeukens. Samen met grootkeukens zetten ze zich in om voedselverspilling tot een minimum te herleiden. Die kennis willen we graag met je delen.
Benieuwd hoe je in jouw grootkeuken voedselverspilling tegen kan gaan? Lees hier de nuttige tips van FoodWIN:

Seizoensgebonden koken: de voordelen en tips!

Laten we samen meer seizoensgebonden koken! Wat zijn de voordelen precies? Onze Kwaliteitsdienst geeft je meer info, tips en een handig overzicht.

Gezonde koolhydraten: hoe zit dat precies?

De experts van onze Kwaliteitsdienst leggen je uit wat koolhydraten zijn, welke gezonde koolhydraatbronnen er bestaan en welke voedingsmiddelen je best kan gebruiken en vermijden! 

Omgaan met glutenintolerantie: hoe doe je dat?

De kans is groot dat je er elke dag mee te maken krijgt: glutenintolerantie. Wat zijn gluten eigenlijk? Hoe ga je er best mee om? En wat zijn alternatieven? 
Op die vragen geeft onze Kwaliteitsdienst je graag een helder antwoord!

Green Deal: Eiwitshift op ons bord

Koken met meer plantaardige eiwitbronnen, hoe begin je daaraan? Onze kwaliteitsdienst geeft je enkele nuttige tips! Sligro Food Group Belgium werkt namelijk sinds juli 2021 mee aan de Green Deal Eiwitshift op ons bord. De Green Deal is een overeenkomst tussen de Vlaamse overheid en tal van organisaties zoals Sligro om de consumptie van meer duurzame eiwitbronnen te promoten. Ga je deze uitdaging mee aan?

Omega 3-vetzuren: wat is het en hoe ermee koken?

Voor chefs is het niet alleen belangrijk om lekker, maar natuurlijk ook om gezond te koken. Gezond eten is namelijk één van de belangrijkste dingen die men kan doen om het lichaam gezond te houden en om ziektes te voorkomen. Een van de stoffen die het lichaam absoluut nodig heeft zijn omega 3-vetzuren. Lees er hier meer over.

De voedingsdriehoek uitgelicht

Onze collega Katia Delhaye (kwaliteitsdienst) neemt de voedingsdriehoek onder de loep en geeft je graag een korte samenvatting. Wat zijn de huidige aanbevelingen? Wat is er nieuw? En wat houdt de toevoeging van duurzaamheid en milieu in? Lees het hier!

Single Use Plastics: nieuwe Europese wetgeving vanaf 3 juli 2021

Kies je voor duurzame disposables of ga je voor disposables van wegwerpplastic? Die keuze ligt tot 3 juli 2021 nog bij jou. Vanaf dan worden bepaalde plastic wegwerpproducten zoals rietjes, borden, bestek en roerstaafjes verboden en moet je over op een duurzamer alternatief. Lees hier alvast meer over de verschillende varianten van duurzame disposables. 

Hoe omgaan met lactose-intolerantie?

Iedereen kent wel iemand met een lactose-intolerantie. Maar hoe gaan we er best mee om? En welke voeding kan je nog serveren?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing