Tips en advies voor jouw grootkeuken

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Seizoensgebonden koken: de voordelen en tips!

Laten we samen meer seizoensgebonden koken! Wat zijn de voordelen precies? Onze Kwaliteitsdienst geeft je meer info, tips en een handig overzicht.

Gezonde koolhydraten: hoe zit dat precies?

De experts van onze Kwaliteitsdienst leggen je uit wat koolhydraten zijn, welke gezonde koolhydraatbronnen er bestaan en welke voedingsmiddelen je best kan gebruiken en vermijden! 

Omgaan met glutenintolerantie: hoe doe je dat?

De kans is groot dat je er elke dag mee te maken krijgt: glutenintolerantie. Wat zijn gluten eigenlijk? Hoe ga je er best mee om? En wat zijn alternatieven? 
Op die vragen geeft onze Kwaliteitsdienst je graag een helder antwoord!

Green Deal: Eiwitshift op ons bord

Koken met meer plantaardige eiwitbronnen, hoe begin je daaraan? Onze kwaliteitsdienst geeft je enkele nuttige tips! Sligro Food Group Belgium werkt namelijk sinds juli 2021 mee aan de Green Deal Eiwitshift op ons bord. De Green Deal is een overeenkomst tussen de Vlaamse overheid en tal van organisaties zoals Sligro om de consumptie van meer duurzame eiwitbronnen te promoten. Ga je deze uitdaging mee aan?

Omega 3-vetzuren: wat is het en hoe ermee koken?

Voor chefs is het niet alleen belangrijk om lekker, maar natuurlijk ook om gezond te koken. Gezond eten is namelijk één van de belangrijkste dingen die men kan doen om het lichaam gezond te houden en om ziektes te voorkomen. Een van de stoffen die het lichaam absoluut nodig heeft zijn omega 3-vetzuren. Lees er hier meer over.

Samen tegen voedselverspilling met FoodWIN

FoodWIN is expert in het tegengaan van voedselverspilling, mét specialisatie in grootkeukens. Samen met grootkeukens zetten ze zich in om voedselverspilling tot een minimum te herleiden. Die kennis willen we graag met je delen.
Benieuwd hoe je in jouw grootkeuken voedselverspilling tegen kan gaan? Lees hier de nuttige tips van FoodWIN:

De voedingsdriehoek uitgelicht

Onze collega Katia Delhaye (kwaliteitsdienst) neemt de voedingsdriehoek onder de loep en geeft je graag een korte samenvatting. Wat zijn de huidige aanbevelingen? Wat is er nieuw? En wat houdt de toevoeging van duurzaamheid en milieu in? Lees het hier!

Single Use Plastics: nieuwe Europese wetgeving vanaf 3 juli 2021

Kies je voor duurzame disposables of ga je voor disposables van wegwerpplastic? Die keuze ligt tot 3 juli 2021 nog bij jou. Vanaf dan worden bepaalde plastic wegwerpproducten zoals rietjes, borden, bestek en roerstaafjes verboden en moet je over op een duurzamer alternatief. Lees hier alvast meer over de verschillende varianten van duurzame disposables. 

Hoe omgaan met lactose-intolerantie?

Iedereen kent wel iemand met een lactose-intolerantie. Maar hoe gaan we er best mee om? En welke voeding kan je nog serveren?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing