FOODSERVICE OPLOSSINGEN VOOR

Zorgsector
Onderwijs
Overheid
Bedrijven
Horeca
Verenigingen
Zorgsector

Zorgsector: samen zorgen voor lekkere maaltijdmomenten

Elke keuken is uniek

Elke keuken heeft zijn eigen wensen, behoeften en vereisten. Dat besef is essentieel voor de manier waarop we samenwerken met onze klanten en staat dan ook letterlijk zo in onze missie. Echter de diverse segmenten hebben naast specifieke noden ook gemeenschappelijke behoeften op vlak van voedselveiligheid, wettelijkheid, kwaliteit, kostenbeheersing en duurzaamheid.

Foodservice voor de zorgsector

Themafolder Aangepaste voeding

Bekijk ons uitgebreide assortiment van producten

zonder toegevoegde suiker, suikerarm, suikervrij, zonder toegevoegd zout, zoutarm, natriumarm, glutenvrij, vetarm, lactosevrij, eiwit- en/of energieverrijkt;


Ook producten die kunnen ingezet worden bij slikstoornissen komen ruim aan bod. 


Met handige tips van onze chef en van onze diëtiste.

 

Nutrisis

Dit gamma biedt nutritionele oplossingen voor diverse pathologieën zoals slikstoornissen, ondervoeding, transitproblemen en problemen met autonoom eten.   

Het assortiment bestaat uit producten met een hoge technische en nutritionele kwaliteit en biedt vernieuwende en smaakvolle oplossingen voor gebruik in het kader van een medische behandeling. Verkrijgbaar via JAVA Foodservice om aan de behoeften van ouderen te voldoen. 

Bouwsteentjes

Een Mini Bouwsteentje heeft een hoge concentratie aan eiwitten (5,5 gram per mini-gebakje = 20% van de energetische waarde) en zorgen in combinatie met beweging ervoor dat de opbouw van spiermassa wordt gestimuleerd.  Bouwsteentjes zijn speciaal ontwikkeld voor patiënten en ouderen die te maken hebben met (dreigende) ondervoeding. Ook te verkrijgen via JAVA Foodservice in verschillende smaken

Theomatik: Het begon als een project van Theo, een vrijwilliger

Als vrijwilliger op de revalidatieafdeling van het Jessa Ziekenhuis hielp Theo mensen met één arm zelfstandig eten. Dit dagelijks probleem zette Theo aan het denken en hij knutselde een eerste model dat het leven van de patiënt makkelijker maakt. Patiënten, dokters, verpleegkundigen en ergotherapeuten ... Iedereen zag dat hier een duurzame oplossing in de maak was. De productdesigners van Bouncer bestudeerden en verfijnden het ontwerp.  Een los bord dat op een dienblad past. Het dienblad bevat spievormige openingen, waarin alle producten passen en geklemd blijven.

Hoe draagt voeding bij tot oplossingen?

51,5 % van de gehospitaliseerde ouderlingen voor heelkunde is ondervoed. Op z’n zachts gezegd verontrustende cijfers. Dit blijkt uit een onderzoek van het Expertisecentrum Primaire Voedingszorg
uit 2015.  "Waar dit algemeen genomen zowel onder- als overvoeding betreft, focust dit in de medische sector op ondervoeding.”  Een recent fenomeen? Aboluut niet. Al in 1994 onderzocht men deze slechte voedingstoestand bij opnames in ziekenhuizen. Wat bleek, niet zo zeer overvoeding was een probleem, maar wel ondervoeding. Bart Geurden heeft samen met heel wat
collega’s uit het vakgebied de laatste jaren enkele onrustwekkende bevindingen geconstateerd. Zo liep in 2013 zo’n 38,7 % van de bejaarden in woonzorgcentra het risico op ondervoeding, 19,4 % is daadwerkelijk ondervoed. 

Onze specialisaties voor foodservice
binnen de zorgsector

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Foodservice voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Elke keuken heeft zijn eigen wensen, behoeften en vereisten. Wij denken graag met u mee!

5 redenen om klant te worden bij JAVA Foodservice

  • one-stop-shop
  • talrijke ondersteunende tools  
  • food en aan food gerelateerde
    non-foodproducten
  • 1 vrachtwagen, 1 factuur, 1 zendnota
  • meer dan 95 jaar ervaring
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing