Ingrediënten voor 100 personen:
43.12.1109 Ossobuco: 100 stuks
14.01.1046 Bloem
10.01.1316 Olijfolie
42.61.1666 UV Belgische ajuinen: 50 stuks
42.61.1717 UV Look: 500 g
42.61.1694 UV Groene courgettes: 50 stuks
42.61.1737 UV Wortelen: 50 stuks
42.61.1659 UV Bloemkool: 6,25 stuks
48.76.1068 Witte wijn: 5 l
21.07.1188 Tomatenpassata: 25 l
42.61.1939 UV Tomaten: 100 stuks
42.81.1149 UV Krulpeterselie: 12,5 bussels
42.41.1761 UV Citroenen: 25 stuks
16.01.1369 Tagliatelle: 10 kg
Bereidingswijze:
Bebloem de ossobuco en bak aan in olijfolie. Haal de ossobuco daarna uit de pan. Snijd de ajuinen, de helft van de look, de courgettes en de wortelen in fijne brunoise. Snijd ook de bloemkool heel fijn. Neem de pan terug en stoof er de groenten in. Leg er dan het vlees op. Bevochtig met witte wijn en de passata. Laat dat ongeveer 2u30 zachtjes garen. Emondeer de tomaten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in brunoise. Doe dat dan na 2u15 gaartijd bij de ossobuco. Kook inmiddels de tagliatelle af in gezouten water. Rasp de rest van de look en voeg het bij de gehakte peterselie en de rasp van de citroen. Roer goed door. Serveer de ossobuco met wat saus en pasta en bestrooi met de gremolata (mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook).