Recept: eindejaarshapjes op basis van blader- en filodeeg

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Titel

Titel

Filodriehoek met lam, spinazie en feta


Benodigdheden voor 4 stuks:


40.15.3048      Filodeeg: 4 banden

43.31.1094       Lams gehakt: 120 g

05.01.6203      Feta: 40 g

42.61.1778       Jonge spinazie: 50 g

33.01.1654       Ras el hanout kruiden 

10.01.1374        Phase 

33.01.1549       Komijnpoeder 


Bereidingswijze:


Bak eerst het gehakt aan in wat phase en voeg dan de spinazie aan toe. Kruid met ras el hanout en de komijn. Proef even of het naar believe is en verbrokkel er dan de feta door. Neem de filobanden en bestrijk ze me met wat Phase. Leg in een hoek wat gehakt en begin overlangs te plooien. Tot je uiteindelijk een mooi driehoek enveloppe hebt. Doe wat Phase in een pannetje en bak de driehoekjes goudbruin langs de beide zijde.

Bladerdeeghapje met gerookte zalm, witloof en garnalen


Benodigdheden voor 12 stuks:


40.15.3008      Bladerdeeg: ½ plaat 

42.61.1946       Witloof: 2 stronkjes

10.01.1374        Phase 

22.55.6027      Gerookte zalm: 60 g 

44.42.1166       Grijze garnalen: 30 g

04.41.6168       Room: 1 dl

42.04.0025      Ei: 1 eidooier  

96.90.9687     Siliconenmat 

10.01.1324        Bakspray 


Bereidingswijze:


Bespray eerst de bakvorm. Snijd telkens vierkantje uit het bladerdeeg en leg dit over de vorm. Druk aan tot je een bakje bekomt. Snijd het witloof fijn en stof dit aan. Versnipper ook de gerookte zalm. Meng de room met de eidooier. Vul nu de bladerdeegjes met witloof, daarna wat gerookte zalm en dan de garnalen. Lepel er de room over en plaats voor 20 minuten in een oven aan 180°C.

Bladerdeeghapje met kip en duxelle


Benodigdheden voor 12 stuks:


40.15.3008      Bladerdeeg: ½ plaat 

42.61.1687       Kleine paddenstoelen: 120 g 

10.01.1374        Phase

33.05.1011        Lookpasta 

43.51.1061        Kipfilet: 1 stuk

04.41.6168       Room: 1 dl

42.04.0025      Ei: 1 eidooier  

96.90.9687     Siliconenmat 

10.01.1324        Bakspray 


Bereidingswijze:


Bespray eerst de bakvorm. Snijd telkens vierkantje uit het bladerdeeg en leg dit over de vorm. Druk aan tot je een bakje bekomt. Hak de paddenstoelen zeer fijn, (dit mag ook met een blender gedaan worden) en stoof de aan met wat Phase, kruid met pezo en wat lookpasta. Snijd de kipfilet rauw in kleine stukjes en bak deze ook aan. Meng de room met de eidooier. Vul nu de bladerdeegjes met duxelle daarna wat kipstukjes. Lepel er dan de room over en plaats voor 20 minuten in een oven aan 180°C.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing