Ingrediënten voor 100 personen:
04.41.6170 Gesuikerde room: 10 l MEYERIJ
35.01.1678 Hotelcake: 5 kg Rico PROF.
20.01.1661 Halve peren: 100 stuks Grand Gérard
42.41.1755 UV Peer: 25 stuks
08.31.1015 Honing
10.01.1317 Olijfolie
42.41.1761 UV Zeste van citroen
41.37.4065 DV Vanille-ijs: 100 bollen Sanissimo
Bereidingswijze:
Snijd de peren in fijne schijven en meng deze met de honing, de olijfolie, de zestes en het sap van de citroen. Leg de schijven dan op bakpapier en plaats in de oven voor 20 minuten aan 180 °C. Snijd de hotelcake en de have peren in blokjes. Klop de slagroom op en doe in een spuitzak. Begin dan aan de opbouw van het glas. Leg onderaan de cakeblokjes met hierop een bolletje vanille-ijs. Doe hierop de brunoise van peer. Werk af met de slagroom en steek hierin de gebakken peerschijven.