Gebakken gehaktbal, aardappelgratin, rode kool met kikkererwten

Gebakken gehaktbal, aardappelgratin, rode kool met kikkererwten gekruid met Raz el Hanout en kalfsjus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Bak de aardappelgratin af in een op 180 °C voorverwarmde oven. Houd deze warm.
  2. Verhit de helft van de vetstof en kleur de gehaktballen hierin aan. Gaar verder in de pan of de oven.
  3. Verhit de rest van de vetstof en stoof daarin de rode kool aan. Voeg de kikkererwten toe en verwarm alles door. Kruid af met de Raz el Hanout.
  4. Warm ondertussen de kalfsjus op.
  5. Serveer de gehaktbal met de aardappelgratin, de groenten en de kalfsjus.
  6. Werk af met enkele cresstakjes.

Ingrediënten

  • Rode kool met appeltjes: 1,8 kg
  • Kikkererwten: 600 g
  • Raz el Hanout: 5 g
  • Gehaktballen: 10 stuks
  • Kalfsjus: 400 ml
  • Aardappelgratin: 1,8 kg
  • Vloeibare boter: 200 ml
  • Cress

Publicatie datum: 16 april 2024