Half vlees of vis, half peulvruchten!

We inspireren je graag met smaakvolle recepten waarbij we de helft van het vlees of de vis vervangen door voedzame peulvruchten. Een smaakvolle manier om een stap in de juiste richting te zetten.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Gebakken kippenworst met gerisoleerde aardappelen, bloemkool met kerriekruiden, groene linzen en kalfsjus

Ingrediënten voor 10 porties:

 

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen in zijn geheel, met of zonder schil (best een dag vooraf) en laat deze afkoelen in de koelkast.
  • Snijd de aardappelen in grove stukken.
  • Verhit in een pan ⅓ van de vetstof en kleur hierin de worsten aan en gaar deze verder.
  • Verhit in een andere pan ⅓ van de vetstof en bak hierin de aardappelblokjes krokant. Smaak af met peper en zout.
  • Meng ondertussen de bloemkool met de kerriekruiden, de rest van de vetstof en de linzen. Verwarm deze in een ovenschaal op 130 °C gedurende 6–8 minuten en roer regelmatig.
  • Warm de de kalfsjus op.
  • Serveer de worst met de aardappelen, de groenten, de peulvruchten, de jus en werk dat alles af met cresstakjes.

Gebakken kalfsmedaillon met gestoofde spinazie en peulbonen, kruidenboter en gestoomde aardappelen

Ingrediënten voor 10 porties:

 

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in voldoende gezouten water tot deze beetgaar zijn. Giet dan af en houd warm.
  • Verhit ½ vetstof in een pan en kleur daarin de kalfsmedaillon aan. Kruid met peper en zout. Gaar verder in de pan of in de oven tot de juiste cuisson is bereikt.
  • Verhit ondertussen de rest van de vetstof en stoof hierin de spinazie aan tezamen met de peulbonen. Kruid af met peper, zout en een weining nootmuscaat.
  • Serveer de gekookte aardappelen met de gestoofde groenten en de kalfsmedaillon.
  • Werk af met de kruidenboter en enkele cresstakjes.

Gebakken gehaktbal, aardappelgratin, rode kool met kikkererwten gekruid met Raz el Hanout en kalfsjus

Ingrediënten voor 10 porties:

 

Bereidingswijze:

  • Bak de aardappelgratin af in een op 180 °C voorverwarmde oven. Houd deze warm.
  • Verhit de helft van de vetstof en kleur de gehaktballen hierin aan. Gaar verder in de pan of de oven.
  • Verhit de rest van de vetstof en stoof daarin de rode kool aan. Voeg de kikkererwten toe en verwarm alles door. Kruid af met de Raz el Hanout.
  • Warm ondertussen de kalfsjus op.
  • Serveer de gehaktbal met de aardappelgratin, de groenten en de kalfsjus.
  • Werk af met enkele cresstakjes.

Op vel gebakken kabeljauwhaas met olijfolie, geprakte aardappelen, snij- en witte bonen en dilleboter

Ingrediënten voor 10 porties:

 

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in voldoende gezouten water tot deze beetgaar zijn. Prak dan grof en breng op smaak met peper, zout en ½ van de olijfolie. Houd de aardappelen warm.
  • Verhit ½ van de vetstof in een pan, snijd de visfilet in op de velkant, kruid met peper en zout en kleur deze aan op de velkant. Draai om en gaar verder op een laag vuur. Gaar verder in de pan of in de oven tot de juiste cuisson is bereikt.
  • Verhit de vloeibare boter en stoof daarin de snijbonen aan. Voeg de witte bonen toe en stoof kort mee tot alles warm is. Kruid alles af met peper en zout. Werk af met de verse dilletops.
  • Serveer de geprakte aardappelpuree met de op vel gebakken vis en de groenten.
  • Werk af met enkele cresstakjes en verse dilletops.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing