De voedingsdriehoek uitgelicht

Ook in het online seminarie van JAVA ON THE ROAD goes digital kwam het al aan bod: over de voedingsdriehoek valt héél wat te vertellen. Sarah Dries bracht ons alvast meer bij over de huidige aanbevelingen én de nieuwe duurzame toevoegingen. Ook onze collega Katia Delhaye (kwaliteitsdienst JAVA Foodservice/Sligro Food Group Belgium) neemt de omgekeerde driehoek graag nog eens onder de loep. Een korte samenvatting! Bron: Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Uitgebreid onderzoek

Deze ‘omgekeerde’ voedingsdriehoek werd gebaseerd op uitgebreide literatuurstudies en is opgebouwd door een team van experten. Ontwikkeld in 2017, maar sindsdien enkel aan populariteit gewonnen.

En bovendien helemaal recent met een upgrade Milieu, met oog op onze planeet en bewuste keuze voor voeding. Download hier het volledige overzicht!

Vlaams Instituut Gezond Leven uitgangspunten

Titel

De basistips van het model blijven bestaan:

  • Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding.
  • Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën.
  • Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.

Klik op de afbeelding en bekijk deze op de website van Vlaams Instituut Gezond Leven.

Vlaams Instituut Gezond Leven

Titel


Door de driehoek op te splitsen, is de basis nog duidelijker: water, de rest volgt. Ook wordt er meer aandacht aan duurzaamheid en milieu besteed, zoals voedselverlies zoveel mogelijk vermijden. Klik op de afbeelding en bekijk deze op de website van Vlaams Instituut Gezond Leven.

Titel

"Natuurlijk gaat het niet alleen over ‘wat’ je eet. De manier waarop we eten is ook van groot belang. Ook dat wordt nog eens in de verf gezet:"

Titel

Vlaams Instituut Gezond Leven

Goed voor gezondheid én planeet

Waarom is er speciaal oog voor het milieu in de voedingsdriehoek? Lees het hier én ontdek 7 duurzame tips.

E-learning

Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven kan ook een e-learning gevolgd worden van 60 minuten in verband met de nieuwe milieuaspecten en nieuwe aanbevelingen.

Ook voor affiches en studiemateriaal kan je terecht op de uitgebreide website van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

 

Geniet van wat je eet, dan eet je vast bewuster!

Bron: Vlaams Instituut Gezond Leven.

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing