Seizoensgebonden koken: de voordelen en tips!

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Voordelen van seizoensgebonden koken

Seizoensgebonden koken is vrij vanzelfsprekend. Je kookt met de ingrediënten die die periode van het jaar van nature voorhanden zijn. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je fruit gebruikt dat in dat seizoen rijp is in de regio waar je leeft. Op die manier is het niet nodig om die producten over de helft van de wereld te transporteren of te kweken in kassen met een artificieel klimaat. Hierdoor creëer je een win-win-win-situatie!

Titel

1. Seizoensgebonden koken is goedkoper:

Omdat er een grotere beschikbaarheid is van bepaalde voedingsmiddelen zal de prijs ervan zakken.

 

2. Seizoensgebonden koken is voedzamer en lekkerder:

Omdat de vruchten op een natuurlijke manier hebben kunnen groeien en rijpen, zijn ze doorgaans beter van smaak en hebben ze een betere nutritionele samenstelling.

 

3. Seizoensgebonden koken is duurzamer:

Doordat het voedsel op een natuurlijke manier groeit, is de energie-input door de mens minimaal. Deze voedingsmiddelen hebben geen of weinig nood aan artificieel licht, of artificiële warmte. Ook zullen ze minder getransporteerd moeten worden.

 

Een nadeel kan zijn dat de keuze in de mogelijke ingrediënten die je kan gebruiken kleiner is, maar dat kan net ook zijn voordelen hebben. Door seizoensgebonden te koken, daag je jezelf uit om slim te koken en nieuwe seizoensproducten uit te proberen.

Tips om seizoensgebonden te koken

TIP: Werk vooral met verse producten. Seizoensgebonden producten zijn vaak in overvloed in bepaalde periodes van het jaar. Door steeds vers te kopen, worden die variaties in aanbod duidelijker.

 

TIP: Gebruik de gratis groenten- en fruitkalender van Velt. Hierop staan de meest gebruikte groenten en fruit per maand waarin ze voorkomen opgelijst. De kalender geeft een duidelijk en praktisch overzicht. Met deze kalender kan je makkelijker maaltijden plannen.

Vergelijkbare kalenders zijn bijvoorbeeld ook te vinden op de website van Lekker van bij ons: seizoenskalender fruit en seizoenskalender groente

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing