Recept Griekenland

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Vegetarische balletjes op Griekse wijze

Klaarmaken!

Ingrediënten voor 100 personen:

Rico PROFESSIONAL Vegetarische falafelballetjes: 700 stuks - 40.35.3166, DV
Olijfolie: 2 l - 10.01.1316
Makbea Orzo Griekse pasta: 4 kg - 16.01.1622
Courgette: 25 stuks - 42.61.1694, UV
Aubergine: 25 stuks - 42.61.1664, UV
Oregano: volgens eigen smaak - 33.07.1050
Cayennepeper: volgens eigen smaak - 33.01.1557     
Volle natuuryoghurt: 10 l - 36.91.6055
Komijnzaad heel: 80 g - 33.03.1016             
Platte peterselie: 4 bussels - 42.81.1150                  
Violife Kaasalternatief Griekse kaas in blok: 4 kg - 05.01.6229

Bereidingswijze:

Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Bak eerst de aubergine in olijfolie en voeg er aan het einde de courgette bij zodanig dat ze beide gelijktijdig klaar zijn. Kook de orzo. Bak de balletjes in olijfolie en kruid met oregano en cayennepeper naar eigen smaak. Bak de komijnzaadjes eerst in een antiaanbakpan kort aan en vergruis in de vijzel. Meng dat met de yoghurt en doe er wat olijfolie bij. Giet de orzo af en meng er de groenten onder.


Serveer de pasta als eerste op het bord, leg er dan de balletjes bij en werk af met de komijnyoghurt, enkele takjes platte peterselie en wat verkruimelde Griekse kaasalternatief.


Titel

Nog meer inspiratie opdoen?

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing