Recept Griekenland

Kippenaperitos met citroenaardappeltjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Kippenaperitos met citroenaardappeltjes

Klaarmaken!

Ingrediënten voor 100 personen:

Krielaardappelen: 15 kg - 42.31.1146, UV
Knoflook: 500 g - 42.61.1717, UV
Citroenen: 50 stuks - 42.41.1761, UV
Kippenbouillon: 6,25 l - 25.05.1011
Oregano: 125 g - 33.07.1050
Olijfolie: 500 ml - 10.01.1316
Feta: 6,25 kg - 05.01.6203
Peterselie: 5 bussels - 42.81.1149, UV
Volys Kippenvleugels Aperitos: 400 stuks - 40.61.3025, DV
Zwarte peper (van de molen) - 33.03.1081
Zout (fleur de sel) - 39.06.3603, B   

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 °C. Was de krielaardappelen, halveer ze en leg ze in een GN. Plet de knoflook. Doe dat samen met de oregano, het peper en zout, het citroensap en de kippenbouillon bij de aardappelen. Dek af met wat alufolie en gaar gedurende 30 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de alufolie en leg er de ontdooide aperitos bij.


Serveer eerst de aardappeltjes op het bord met hier en daar de kippenaperitos tussen. Verkruimel de feta erbij en werk af met gehakte peterselie en citroenrasp. Breng op smaak met eventueel nog een draai van de pepermolen en wat olijfolie.

Titel

Nog meer inspiratie opdoen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing