Recept Griekenland

Kippenaperitos met citroenaardappeltjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Kalkoen-kipkebab met pitabrood en tzatziki

Klaarmaken!

Ingrediënten voor 100 personen:

Pitabrood: 100 stuks - 40.12.4503, B DV
Volys Kebabreepjes Kip-Kalkoen: 12 kg - 40.22.3190, DV
Oikos Griekse volle natuuryoghurt: 8 l - 36.91.6047, B
Komkommer: 15 stuks - 42.61.1706, UV
Knoflook: 250 g - 42.61.1717, UV
Olijfolie: 0,5 l - 10.01.1316
Zout: volgens eigen smaak - 33.95.1037
Tomaten: 75 stuks - 42.61.1939, UV  
Witte ui: 25 stuks - 42.61.1666, UV    
Frietjes: 10 kg - 18.50.6058
Cayennepeper: volgens eigen smaak - 33.01.1557

Bereidingswijze:

Maak eerst de tzatziki. Rasp de gewassen komkommer en laat die dan uitlekken. Neem de Griekse yoghurt en meng die met de gehakte knoflook, de olijfolie en het zout. Neem dan de geraspte komkommer, pers er nog het laatste vocht uit en roer onder de yoghurt.


Plaats de ontdooide kebabreepjes op een GN-plaat en plaats in de oven op 175 °C gedurende 10 minuten. Besprenkel de pitabroodjes met wat water en plaats ze kort in de oven gedurende +/- 1 minuut. Snijd de tomaten in partjes en de ui in julienne. Frituur de frietjes.


Stel het broodje als volgt samen: eerst het broodje met daarop de kebabreepjes, dan wat tzatziki, vervolgens de partjes tomaat, de ui in julienne en als laatste de frietjes. Bestrooi met wat cayennepeper. Rol het broodje op en serveer in bakpapier of een servet.

Titel

Nog meer inspiratie opdoen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing