Ingrediënten voor 100 personen:
43.34.1081 UV Kippenworsten: 50 stuks
42.41.1749 UV Jonagold: 25 stuks
42.61.1678 UV Bleekselder: 25 stengels
42.81.1174 UV Salie: 12,5 bussels
43.56.1043 UV Kalkoenlapjes: 100 stuks
06.02.6027 Gerookt ontbijtspek: 3,75 kg
10.01.1414 Plantaardige olie, Easy Browning
42.61.1659 UV Bloemkool: 12,5 stuks
21.50.6006 Gekookte rode biet: 5 kg
20.03.1347 Amandelschilfers: 750 g
42.31.1146 UV Krielaardappelen met schil: 15 kg
09.01.6114 Boter: 2 kg
Bereidingswijze:
Doe het vel van de worsten en leg het vlees in een kom. Snijd de geschilde appels in brunoise en doe hetzelfde met de bleekselder. Doe dit bij het vlees en meng door. Kruid met pezo. Kook inmiddels de aardappelen en de bloemkool gaar.
Neem de kalkoenlapjes, leg deze tussen versheidsfolie en sla deze plat. Verwijder de folie en verdeel de vulling over de kalkoenlapjes. Rol ze dan op. Leg alvorens het ontbijtspek errond te rollen, er nog wat blaadjes salie tussen.
Als de rolletjes klaar zijn, leg deze op een GN-bakplaat en bestrijk met de Easy Browning. Plaats dan voor 20 minuten in een oven aan 180 °C. Als de krieltjes gaar zijn, giet ze af en bak ze even in de boter. Kruid met wat grof zeezout. Neem de bloemkoolroosjes en verfris deze. Meng ze dan met in partjes gesneden rode biet en werk af met wat geroosterde amandelen.