De Merrychef & Kleinste Keuken

Wil je meer food serveren, zonder dat je extra (geschoold) personeel of een grote keuken nodig hebt? Kies dan voor Kleinste Keuken. Met de high speed mini-oven Merrychef maak je ruim 100 gerechten klaar met één druk op de knop. 

Wat is de Merrychef?

De basis van Kleinste Keuken is een unieke highspeed mini-oven: de Merrychef. De Merrychef combineert 3 hittetechnologieën: convectiewarmte, botsingslucht en microgolfenergie. Het is daarmee een frituur, oven, magnetron en grill in één. Compact en superkrachtig. 

De kracht van de Merrychef

13x sneller dan andere apparatuur
Door de combinatie van hittetechnologieën maak je gerechten in de Merrychef tot wel 13 keer sneller klaar dan met traditionele apparatuur. Zo zet je een pizza direct vanuit de vriezer (-18°C) in 2,5 minuut op tafel en een knapperige portie nacho’s met pulled pork in 40 seconden.

Zeer eenvoudig te bedienen
De Merrychef wordt voorgeprogrammeerd en startklaar geleverd. Ook is de mini-oven visueel ontworpen: je selecteert de gerechten via een foto op het scherm. Zet je gerecht in de oven, druk op de knop en binnen een paar minuten is je gerecht klaar. Zo kan ook ongeschoold personeel de oven bedienen. 

Mini-formaat: past op elke bar
De Merrychef is zeer compact, met een afmeting van 65x36x63 cm (lxbxh). Hij past dus in vrijwel elke keuken of pantry, en vaak zelfs op de bar.

Razendsnel te installeren
De Merrychef werkt op 230V of 400V (krachtstroom). Bij de 230V-variant hoef je vaak alleen de stekker in het stopcontact te doen. Voor de 400V-variant heb je krachtstroom nodig. Is dat nog niet aanwezig, dan moet dat eerst worden aangelegd.

Met 100+ voorgeprogrammeerde recepturen

Bij levering van de Merrychef worden alle Kleinste Keuken-recepturen voorgeprogrammeerd, zodat je direct kunt starten. De chefs van Sligro controleren ieder kwartaal of de recepturen en ingrediënten nog up-to-date zijn. Daarnaast blijven zij ook continu doorontwikkelen en nieuwe recepturen toevoegen. Zodra er een nieuwe softwareupdate beschikbaar is, wordt je via Sligro op de hoogte gebracht. Je kunt deze update dan eenvoudig zelf installeren.   

Verkrijgbaar in 2 varianten

In samenwerking met grootkeukenleverancier Bouter leveren wij twee varianten van de Merrychef: de Merrychef conneX 230V en de Merrychef conneX 400V. Welke variant je het beste kunt kiezen, hangt onder andere af van de beschikbare elektra-aansluitingen, de snelheid waarmee je wilt kunnen uitserveren en de selectie Kleinste Keuken-gerechten die je opneemt in je aanbod. We adviseren je hier graag bij. 

Wat kost de Merrychef?

De kosten voor de aanschaf van een Merrychef high speed mini-oven hangen af van jouw wensen en de mogelijkheden in je zaak. Je accountmanager van Sligro adviseert je hierbij. Ook berekent de accountmanager hoe snel je de Merrychef kunt terugverdienen. Vanwege de gezonde marge op de recepturen en de omzetstijging door Kleinste Keuken, verdienen de meeste ondernemers hun investering al binnen enkele maanden terug. Daarnaast is ook huurkoop in veel situaties mogelijk.  

Deze ondernemingen gingen je voor

Rensentheater over Kleinste Keuken

"Vaak geloven onze bezoekers niet dat al ons eten uit één zo'n apparaat komt."

Peakz Padel over Kleinste Keuken

"De bitterballen uit de Merrychef zijn ontzettend goed, ook al komen ze niet uit de frituur."

Duinrell over Kleinste Keuken

"De reacties  zijn positief; als gasten hebben besteld, bestellen ze vaak daarna nog een keer."

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van het type oven dat je koopt. Er zijn twee verschillende varianten. Beide hebben een afmeting van 65x36x63 cm en passen dus in vrijwel elke keuken of pantry. Wat wél anders is, is de electricteitsaansluiting. De ene variant werkt op 230V. Daarbij hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken en dan kun je aan de slag. De andere variant werkt op 400V (krachtstroom). Heb je nog geen krachtstroom, dan zul je dat dus eerst moeten (laten) aanleggen. Lees hier meer over de varianten van de Merrychef

Voor de installatie van de Merrychef hoef je geen afzuiging te hebben.

Laat vóór de installatie van de Merrychef wel eerst de bezetting van de groepen en de leeftijd van de stoppenkast nakijken. Met oude groepen kunnen stoppen doorslaan tijdens het verwarmen van de Merrychef. 

Alle recepturen en bereidingswijzen van Kleinste Keuken zijn specifiek uitgewerkt en getest voor gebruik in de Merrychef conneX 12. Wil je de producten uit de Kleinste Keuken-recepturen bereiden in een ander apparaat, zoals een conventionele oven of frituur? Houd dan de bereidingswijze aan zoals die op de verpakking staat. 

Wil je gerechten toevoegen aan je menukaart die op dit moment nog niet in het Kleinste Keuken-assortiment zitten? Laat het weten aan je accountmanager. De chefs van Sligro ontwikkelen namelijk regelmatig nieuwe gerechten, waarbij ze onder andere inspelen op trends en vaker voorkomende wensen van klanten. Dus heb je speciale wensen? Dan onderzoeken we graag of dat gerecht mogelijk ontwikkeld kan worden voor Kleinste Keuken.

Haal alles uit je zaak

Sligro wil jou als ondernemer in food onbezorgd en slim laten ondernemen. Dat doen we door oplossingen aan te bieden voor jouw grootste uitdagingen.