Zuiderse zalm

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Snijd de harde kern uit de venkel en snijd deze dan in julienne. Doe hetzelfde met de gekuiste ajuinen.
  2. Bak dit zacht in de vloeibare margarine, kruid met peper en zout en werk af met takjes dille.
  3. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet dan af en bloem ze op.
  4. Voeg de boter en de melk toe, plet tot een puree en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Roer hier de zongedroogde tomaten onder.
  6. Breng de room aan de kook met de visbouillon. Laat dit wat inkoken en roer er dan de bouquet Italiano door.
  7. Bak de zalm in de vloeibare margarine gaar.
  8. Serveer naast de puree de groenten en leg hierop de zalm. Nappeer de saus errond.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Bloemige aardappelen: 25 kg
  • Melk: 8,75 kg
  • Roomboter, gezouten: 1,25 kg
  • Zongedroogde tomaten: 5 kg
  • Venkel: 25 stuks
  • Rode ajuin: 75 stuks
  • Dille: 6,25 bussels
  • Zalm: 100 porties
  • Kookroom 20%: 10 l
  • Visbouillon, poeder: 200 g
  • Bouquet Italiano : 1 kg
  • Vloeibare margarine

Publicatie datum: 03 april 2025