Zoetzure kip met mie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Pasen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in reepjes en de pijpajuin in schuine ringen. Houd een klein deel apart om straks af te werken.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan.
  3. Snijd de kippenfilets in de lengte in repen.
  4. Kook de noedels in gezouten water gedurende 8 minuten. Giet daarna af.
  5. Bak nu de kipreepjes in de sesamolie bruin aan, neem deze uit de wokpan en houd even warm.
  6. Bak er dan de paprika in aan tot deze zacht is en voeg er de pijpajuin bij en de versnipperde knoflook.
  7. Doe hierbij nu de noedels, de kipreepjes en de zoetzure saus. Roer alles nog eens door en neem van het vuur.
  8. Schik de noedels op een bord, leg een paar reepjes kip er mooi bovenop en werk af met de rest van de pijpajuin en het wit sesamzaad.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Knorr Mienoedels: 15 kg
  • Rode paprika: 50 stuks
  • Pijpajuin: 100 stengels
  • Kippenfilet: 75 stuks
  • Sesamolie: 2,5 l
  • Knoflook: 50 teentjes
  • Wit sesamzaad: 400 g
  • Knorr Zoetzure saus: 15 l

Publicatie datum: 07 januari 2025