Roasted wortelen met zalm en pittige Griekse dip to share

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Type keuken
Grieks

Bereidingswijze

  1. Was de wortelen en dep droog. Roer er de olijfolie onder en kruid met het Chinees vijfkruidenpoeder.
  2. Plaats voor 25 minuten in een voorverwarmde oven aan 175 °C.
  3. Bak de zalmen in de margarine aan en laat dan verder garen in de oven.
  4. Maak inmiddels de dip. Meng de Oîkos met de sriracha en de ahornsiroop goed door. Werk af met gehakte koriander.
  5. Leg de zalm naast de wortelen op een schotel en plaats hier en daar wat punten van de pittige Oîkos-dip.
  6. Serveer alles met wat brood.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Gemengde wortelen: 7,5 kg
  • Olijfolie: 2,5 l
  • Chinees vijfkruidenpoeder
  • Zalm: 100 stuks
  • Vloeibare margarine: 2,5 l
  • Oîkos Volle natuuryoghurt: 5 kg
  • Sriracha mayonaise: 1,25 kg
  • Ahornsiroop: 7,5 dl
  • Koriander: 250 g

Publicatie datum: 20 januari 2025