Voorjaarssalade

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Was de krielaardappelen en snijd ze al doormidden. Kook ze dan voor 8 minuten in gezouten water en voeg er de bonen aan toe. Laat nog 5 minuten koken. Giet alles af en verfris.
  2. Maak een dressing met de graanmosterd, koolzaadolie en azijn. Kruid af met grof zout en peper.
  3. Snijd de kruiden grof. Neem de aardappelen en bonen, meng er de erwten, spinazie, in schijven gesneden radijzen en de kruiden door. Werk af met er wat dressing over te gieten en nog eens door te halen.
  4. Plaats alles in een schaal en werk eventueel af met wat kruiden.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Krielaardappelen: 12,5 kg
  • Gebroken bonen: 5 kg
  • Erwten: 3,75 kg
  • Rode en witte radijzen: 3 kg
  • Spinazie: 2,5 kg
  • Dille: 430 g
  • Bieslook: 250 g
  • Platte peterselie: 250 g
  • Graanmosterd: 500 g
  • Koolzaadolie: 1,125 kg
  • Ciderazijn: 250 g

Publicatie datum: 17 december 2024