Verloren brood met jonagold en kaneel

Gang
Tussengerecht Nagerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Laat de sneetjes brood wat ontdooien.
  2. Snijd de appelen in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes daarna nog wat kleiner.
  3. Laat de boter smelten en bak er de appelparten in. Bestrooi met wat suiker en laat karamelliseren.
  4. Als de partjes mooi bruin zijn, bestrooi dan met een beetje kaneel. Haal de parten uit de pan en houd even warm.
  5. Smelt terug wat boter in de pan en bak het brood langs beide kanten bruin.
  6. Serveer het verloren brood met de appelparten en een quenelle vanille-ijs erbovenop.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Verloren brood: 200 sneetjes
  • Roomboter: 2 kg
  • Jonagold: 50 stuks
  • Suiker: 750 g
  • Kaneel gemalen: 140 g
  • Vanille-ijs: 4,5 l

Publicatie datum: 20 januari 2025