Slaatje met gerookte zalm en gemarineerde groenten

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Was de kropsla en laat deze goed uitlekken.
  2. Meng de rijstazijn en de mirin met elkaar en voeg het zout erbij.
  3. Snijd de radijzen en de komkommer in schijven en laat dit marineren in de marinade.
  4. Meng de zure room met het sap van de citroen.
  5. Schik de sla op het bord, leg er de stukken gerookte zalm over en plaats her en der de gemarineerde radijzen en komkommer.
  6. Werk af met de zure room, wat peterselieolie, kervelpluksels en dillestrips.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Kropsla: 4 kg
  • Komkommer: 2,5 kg
  • Radijzen: 12,5 bussels
  • Rijstazijn: 2,5 kg
  • Mirin: 1 l
  • Zout: 125 g
  • Kervel
  • Dille
  • Zure room: 2 kg
  • Citroen: 25 stuks
  • Peterselieolie
  • Gerookte zalm, ASC: 12 kg

Publicatie datum: 03 april 2025