Parelcouscous mixed grill

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Pasen

Bereidingswijze

  1. Breng gezouten water aan de kook, doe hierin de couscous en roer eens door. Laat de pasta 8 minuten koken. Giet af en houd warm. Doe er alvast een beetje olijfolie bij zodanig dat deze niet gaat kleven.
  2. Snijd inmiddels de courgetten in blokjes en de radijzen in schijven. Snijd de dille en de bieslook fijn. Bak de courgetten aan in de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Geef de steaks, de merguezeworstjes en de kippenfilets een grillpatroon op de grill en gaar verder in de oven.
  4. Meng een deel van de dille en de bieslook onder de Turkse yoghurt en kruid af.
  5. Giet de maïskorrels af en spoel deze even.
  6. Meng nu de courgetten, de radijzen en de maïs onder de couscous.
  7. Snijd de steaks en de kippenfilets in 2. Schik alles op een bord of schotel en werk af met de rest van de kruiden en wat yoghurtdressing.

PRODUCTEN UIT HET RECEPT

Ingrediënten

  • Parelcouscous: 8 kg
  • Biefstuk: 50 stuks x 100 g
  • Lamsmerguezworstjes: 100 stuks x 75 g
  • Kippenfilets: 50 stuks x 140 g
  • Groene courgette: 50 stuks
  • Rode en witte radijzen: 5 kg
  • Bieslook: 6,25 bussels
  • Dille: 6,25 bussels
  • Olijfolie: 1,5 l
  • Turkse yoghurt 10%: 6,25 kg
  • Maïskorrels: 7,5 kg

Publicatie datum: 07 januari 2025