Panna cotta met amaretto en koffie

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
100
Thema
Pasen

Bereidingswijze

  1. Warm de panna cotta op maar laat niet koken. Voeg er ongeveer 1 l amaretto aan toe.
  2. Giet het warme panna cotta-mengsel in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Plaats de vormpjes afgedekt in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven in de koeling.
  4. Breng het water aan de kook en giet dit over het espressopoeder. Roer goed door.
  5. Doe de espresso samen met de cassonadesuiker en de rest van de amaretto in een steelpan. Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook.
  6. Draai het vuur laag en laat de siroop 15 tot 20 minuten inkoken. Je moet echt een dikke siroop overhouden. Laat dan afkoelen.
  7. Ga voor het storten met een dun mesje langs de rand van elke panna cotta om deze los te snijden van het vormpje. Dompel de vormpjes dan aan de buitenkant een paar seconden in warm/heet water.
  8. Doe elke panna cotta op een bordje. Verkruimel wat amarettinikoekjes bij elke panna cotta en schenk er wat koffiesiroop over.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Panna cotta: 12,5 l
  • Bruine cassonade: 2,5 kg
  • Amarettolikeur: 3,5 l
  • Water: 7,5 l
  • Espressopoeder: 625 g
  • Amarettinikoekjes

Publicatie datum: 09 januari 2025