Paasbrood met tomatensaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Pasen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de helft van de ajuin en meng dit in een kom met het gehakt, wat panko, peper en zout.
  3. Kook de eieren zacht en verfris onmiddellijk. Pel deze voorzichtig.
  4. Maak van het gehakt eerst een plaat brood. Leg de eieren in het midden en vorm dan het gehakt eromheen. Eens je een brood hebt gevormd, begin je het ontbijtspek errond te wikkelen.
  5. Neem nu de andere helft van de ajuin en versnipper deze ook fijn. Stoof aan in wat olijfolie tot deze glazig zijn. Blus dan met de gemaakte groentebouillon, laat even opkoken en roer de basilicumpasta erdoor.
  6. Doe er dan de blikken tomatenblokjes bij en roer volledig door.
  7. Doe de saus dan in een vuurvaste kom of GN en leg er het rauwe vleesbrood in.
  8. Plaats dan voor ongeveer 45 minuten in oven. Serveer dit dan eventueel met wat aardappelpuree.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Gehakt half om half: 20 kg
  • Ajuin: 50 stuks
  • Panko: 1 kg
  • Ontbijtspek: 3,75 kg
  • Eieren: 100 stuks
  • Tomatenblokjes met knoflookpoeder: 50 blikken
  • Kruidenpasta basilicum: 1 kg
  • Gemaakte groentebouillon (20 g/l water): 2,5 l
  • Olijfolie

Publicatie datum: 13 januari 2025