Mosselen met pils en spek

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Pel de look en snijd fijn.
  2. Doe in een kom wat olijfolie en bak er eerst de spekplakjes in aan. Voeg daarna ook de look, tijm en mosselgroenten toe en stoof aan.
  3. Doe er vervolgens de mosselen bij, bevochtig met het bier en zet het deksel op de kom. Laat de mosselen onder gesloten deksel open gaan en schud op.
  4. Voeg een klontje boter toe net voor serveren en werk af met gehakte platte peterselie. Serveer de mosselen met brood of frietjes.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

  

Ingrediënten

  • Mosselen: 100 kg
  • Jupiler pils: 12,5 l
  • Mosselgroenten: 7,5 kg
  • Platte peterselie: 500 g
  • Olijfolie
  • Gerookte spekblokjes: 2,5 kg
  • Tijm: 125 g
  • Boter ongezouten: 500 g
  • Look: 500 g

Publicatie datum: 06 mei 2025