Mediterraanse konijnmedaillons

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Thema
Pasen

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette en de paprika in brunoise en de venkel in julienne.
  2. Emondeer de tomaten, ontpit deze dan en snijd het vruchtvlees in brunoise.
  3. Bak de versnipperde ajuin en de geplette knoflook aan in olijfolie. Voeg er de paprika-, de courgetteblokjes en de venkeljulienne aan toe. Stoof dan aan.
  4. Doe er de tomatenbrunoise, de tomatenpuree en de kappertjes bij. Blus met de gemaakte groentebouillon en breng op smaak met tijm, oregano en peper. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen.
  5. Leg er de konijnmedaillons bij en laat nog eens 5 à 8 minuten onder gesloten deksel verder warmen.
  6. Je kan dit serveren met wat pasta of met een afgebakken pinsabrood (197291)

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Konijnmedaillons: 17 kg
  • Rode paprika: 25 stuks
  • Venkel: 25 stuks
  • Groene courgette: 25 stuks
  • Tomaten: 75 stuks
  • Tomatenpuree: 1,75 kg
  • Kappertjes: 750 g
  • Uien: 25 stuks
  • Knoflook: 250 g
  • Tijm
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Groentebouillon (20 g/l): 5 l

Publicatie datum: 09 januari 2025