Zoete Luikse vegan stew

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotten en het witloof julienne. Kuis de wortelen en snijd ze in schuine ringen. Snijd de champignons in parten. Blancheer de wortelen in gezouten water beetgaar.
  2. Warm een deel van de olijfolie op en bak er de sjalot in aan. Doe er het witloof, de wortelen, een takje tijm, de lookpasta en champignons bij en laat goed meebakken. Blus dit met de Chimay en voeg er de luikse siroop aan toe. Roer al eens goed door.
  3. Voeg er wat water aan toe en de bouillon en room. Laat even opkoken en bind met de maïzena en laat doorkoken.
  4. Bak inmiddels de vegan kipfiletstukjes in de resterende olijfolie. Meng ze daarna in de groentesaus. Houd het geheel warm.
  5. Frituur de frietjes. Serveer de filetstukjes in een bord en werk af met gesneden peterselie. Serveer de frietjes er apart bij. 

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

×

Ingrediënten

  • Sjalot: 3 stuks
  • Lookpasta: 30 g
  • Witloof: 3 stuks
  • Kastanjechampignons: 100 g
  • Jonge wortelen: 100 g
  • Olijfolie: 50 g
  • Tijm: takje
  • Chimay blauw: 16.5 cl
  • Luikse siroop: 40 g
  • Water: 1 dl
  • Groentebouillon: 20 g
  • Flora room 15%: 4 dl
  • Maïzena express: 50 g
  • Vegan kipfiletstukjes: 480 g
  • Zoete aardappelfriet: 720 g
  • Platte peterselie

Publicatie datum: 10 juli 2024