Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de sjalotten en het witloof julienne. Kuis de wortelen en snijd ze in schuine ringen. Snijd de champignons in parten. Blancheer de wortelen in gezouten water beetgaar.
Warm een deel van de olijfolie op en bak er de sjalot in aan. Doe er het witloof, de wortelen, een takje tijm, de lookpasta en champignons bij en laat goed meebakken. Blus dit met de Chimay en voeg er de luikse siroop aan toe. Roer al eens goed door.
Voeg er wat water aan toe en de bouillon en room. Laat even opkoken en bind met de maïzena en laat doorkoken.
Bak inmiddels de vegan kipfiletstukjes in de resterende olijfolie. Meng ze daarna in de groentesaus. Houd het geheel warm.
Frituur de frietjes. Serveer de filetstukjes in een bord en werk af met gesneden peterselie. Serveer de frietjes er apart bij.