Kalkoenpavé mimosa

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Type keuken
Frans

Bereidingswijze

  1. Warm de kalkoenpavé’s op in de oven aan 150 °C.
  2. Snijd de sjalot grof en kook deze in de witte wijn, de azijn en de peperbollen tot 1/3 in. Zeef dit dan door, voeg er de kalfsjus bij en laat terug inkoken. Doe er juist voor serveren de versgesneden dragon bij.
  3. Snijd het groen gedeeltelijk van de prei, was deze en snijd dan in rondjes. Stoof dit in wat boter, onder gesloten deksel met wat vocht gaar. Kruid met peper en zout.
  4. Kook de eieren gaar, verfris en pel ze. Hak dan grof en meng met de gesmolten boter en gehakte peterselie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Zet de aardappelen in de oven aan 175 °C voor ± 40 minuten.
  6. Neem de pavés en nappeer met wat saus. Leg de preiringen ernaast tezamen met de aardappelen, welke je een inkeping hebt gegeven en waar je dan de mimosa kan overstrooien.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Kalkoenpavé: 100 stuks x 125 g
  • Sjalot: 25 stuks
  • Witte wijn: 2,5 l
  • Azijn: 2,5 l
  • Peperbollen
  • Kalfsjus: 50 dl
  • Preistengels: 50 stengels
  • Aardappelen: 100 stuks
  • Dragon: 50 takken
  • Eieren: 50 stuks
  • Boter: 2,5 kg
  • Peterselie

Publicatie datum: 25 juli 2025