Kabeljauw met Brusselse roots

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar, giet af en plet samen met de boter en de melk. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Bak de kabeljauw in de boter.
  3. Snijd de champignons in parten en het witloof in julienne. Bak dit ook in de boter.
  4. Maak de visbouillon en kook deze wat in.
  5. Voeg de room toe, laat terug wat inkoken tot gewenste dikte.
  6. Werk af met de mosterd.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Kabeljauw: 100 porties
  • Gezouten roomboter: 2,5 kg
  • Bloemige aardappelen: 25 kg
  • Gezouten roomboter: 1 kg
  • Halfvolle melk: 2,5 l
  • Brussels miniwitloof: 200 kroppen
  • Kastanjechampignons: 7,5 kg
  • Gezouten roomboter: 2,5 kg
  • Visbouillon (20 g/l): 5 l
  • Kookroom 20%: 5 l
  • Mosterd, Brussels ketjep: 750 g

Publicatie datum: 08 april 2025