Hamburger met groentemix en bruine saus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Stoom de groenten eerst beetgaar. Neem dan een deel van de margarine, bak de groenten aan en kruid met de La Spezia-kruiden.
  2. Haal de aardappelen uit de verpakking, leg op een GN en plaats voor 10 minuten in een voorverwarmde oven aan 175 °C.
  3. Bak de hamburgers in de rest van de margarine gaar.
  4. Breng 2,5 l water aan de kook, los in 2,5 l koud water de demi glace op en roer dit dan in het kokend water door. Laat dit even al roerend goed doorkoken tot een gladde saus.
  5. Serveer de groenten en de aardappelen samen met de hamburger en nappeer met de saus.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Hamburgers: 100 stuks
  • Vloeibare margarine: 5 l
  • Romanesco groentemix: 12 kg
  • La Spezia-kruiden
  • Mexicaanse aardappelen: 12 kg
  • Demi glace-saus: 875 g

Publicatie datum: 16 januari 2025