Griekse groentetaart

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Type keuken
Grieks
Stuks
1

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de ajuin in parten. Was de jonge wortelen en snijd deze doormidden. Snijd de courgette en de aubergine in lange repen van ± 1 cm dikte.
  2. Meng al de groenten met olijfolie, tijm, peper en zout. Plaats dit voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Neem het bladerdeeg en maak een inkeping (niet doorsnijden) van 1,5 cm van de randen. Prik in het binnenste gedeelte met een vork.
  4. Neem de groenten uit de oven en meng de rode pesto eronder.
  5. Schik dit mooi in het midden van het bladerdeeg, op het gedeelte met de gaatjes.
  6. Plaats het in de oven voor een 20-tal minuten.
  7. Haal de plaat dan even uit de oven en bestrijk de randen met wat losgeklopt ei. Zet dan nog eens voor 5 minuten in de oven.
  8. Haal dan terug uit de oven en verbrokkel de Griekse kaas erover en werk af met wat rucola.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Bladerdeeg: 1 vel
  • Jonge wortelen: 150 g
  • Courgette: 1 stuk
  • Rode ajuin: 3 stuks
  • Aubergine: 1 stuk
  • Rucola: 30 g
  • Rode pesto: 100 g
  • Kaasalternatief Griekse kaas: 180 g
  • Olijfolie
  • Ei: 1 stuk
  • Tijm

Publicatie datum: 04 april 2025