Fregola tomatensalade

TIP: Maak dit recept volledig plantaardig door de Rubens kaas te vervangen door een plantaardig alternatief.  

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
100
Type keuken
Italiaans Italiaans

Bereidingswijze

  1. Kook de fregola in 3 liter gemaakte groentebouillon voor ongeveer 15 minuten.
  2. Snijd inmiddels de snacktomaten doormidden, ontkorst de kaas en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Als de fregola gaar is, giet dan af en verfris. Meng er onmiddellijk de olijfolie door.
  4. Meng er dan de snacktomaten en kaasblokjes door en kruid met de Italiaanse kruidenmix.
  5. Schep in een schaal, werk af met geschaafde hazelnoot en enkele blaadjes basilicum.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Fregola: 6,25 kilo
  • Groentebouillon (20 g/l): 1,5 liter
  • Olijfolie: 1,25 kilo
  • Snacktomatenmix: 12,5 kilo
  • Hazelnoten: 1,5 kilo
  • Rubens kaas (of plantaardige variant): 3 kilo
  • Italiaanse kruidenmix
  • Basilicum

Publicatie datum: 10 oktober 2024