Everzwijnsteak met groene kool en pepersaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Versnipper de sjalotten en stoof deze aan in de vloeibare boter. Blus met de rode wijn en laat inkoken.
  2. Voeg er dan het water en de peperpuree aan toe. Roer er de poivrade door en laat goed doorkoken.
  3. Versnijd de groene kool fijn en stoof deze aan in boter tot deze zacht zijn en roer dan de crumps erdoor.
  4. Steek de gratin in de oven voor 20 minuten aan 220 °C.
  5. Bak inmiddels de everzwijnsteaks. Serveer alles samen op bord.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Everzwijnsteaks: 100 stuks
  • Sjalotten: 50 stuks
  • Rode wijn: 3,75 liter
  • Peper Puree: 125 gram
  • Water: 5 liter
  • Poivradesaus: 800 gram
  • Bacon crumps: 2,5 kilo
  • Groene kool: 10 kilo
  • Vloeibare boter: 2,5 kilo
  • Gratin: 100 stuks

Publicatie datum: 12 september 2024