Cordon bleu met romige oesterzwammen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Breng 2,5 liter water aan de kook en voeg er het kippenbouillonpoeder aan toe. Laat even doorkoken.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Was de blokjes en leg op een GN. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout.
  3. Plaats voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Roer regelmatig door zodanig dat de aardappelblokjes langs alle zijden kleuren.
  4. Snijd de oesterzwammen in julienne en bak deze in een deel van de boter.
  5. Blus dan met de gemaakte bouillon en voeg er de room aan toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
  6. Bak de cordon bleus in de rest van de boter en de olijfolie.
  7. Snijd de tomaten doormidden en meng deze onder de spinazie. Indien gewenst besprenkel dit nog met wat olijfolie.
  8. Serveer het slaatje samen met de aardappelblokjes en de cordon bleu. Nappeer deze laatste met wat saus.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Cordon bleu: 100 stuks
  • Oesterzwammen: 6,25 kg
  • Vastkokende aardappelen: 15 kg
  • Roomboter gezouten: 2,5 kg
  • Gemaakte kippenbouillon (2 g/1 dl): 2,5 liter
  • Room: 5 l
  • Spinazie: 5 kg
  • Snacktomaten: 6,25 kg
  • Olijfolie: 5 l

Publicatie datum: 20 januari 2025