Citroenkip met groene asperges

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Blancheer de asperges kort in kokend gezouten water en verfris ze dan onmiddellijk.
  2. Kook de linguini gaar.
  3. Klop de kippenfilets plat tussen bakpapier en kruid met peper en zout. Bak de filets dan in olijfolie met de boter. Snijd de citroenen in schijven en bak deze mee in de pan.
  4. Blus de kip met de room en laat de saus wat inkoken. Voeg de kappertjes toe en laat even mee sudderen.
  5. Giet de pasta af, bak de gesneden asperges wat aan in olijfolie en voeg hierbij de pasta. Roer door en werk af met geraspte parmezaan.
  6. Schik de pasta op het bord, leg er de kip bovenop en nappeer met de saus. Werk af met gesneden platte peterselie.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Kippenfilet: 12,5 kg
  • Citroen: 25 stuks
  • Platte peterselie
  • Groene asperges: 10 kg
  • Linguini: 7,5 kg
  • Kappertjes: 750 g
  • Parmezaan: 1,875 kg
  • Kookroom 20%: 5 l
  • Olijfolie
  • Gezouten roomboter: 1 kg

Publicatie datum: 08 april 2025