Burger in mosterdroom

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
100

Bereidingswijze

  1. Kook de boontjes in gezouten water beetgaar.
  2. Snijd de ajuin in brunoise en stoof deze aan in de margarine. Doe er dan het spek bij en bak goed aan.
  3. Giet de bonen af en voeg ze bij het spek, roer door en kruid af.
  4. Kleur de burgers aan bak verder gaar in de oven. Blus de pan dan met de witte wijn, laat dit wat uitkoken en roer de aanbaksels los. Voeg de room toe en laat inkoken.
  5. Juist voor je gaat serveren roer er de mosterd door. Bak de krieltjes bruin in de margarine en serveer dan alles samen.

PRODUCTEN UIT DIT RECEPT

Ingrediënten

  • Rundburger: 100 stuks
  • Vloeibare margarine
  • Mosterd: 2 kg
  • Witte wijn: 1,25 l
  • Kookroom: 2,5 l
  • Fijne boontjes: 10 kg
  • Ajuin: 25 stuks
  • Spekblokjes: 1,5 kg
  • Fijne krieltjes: 10 kg

Publicatie datum: 25 juli 2025