Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over

In het proces van de gerechtelijke reorganisatie van Makro Cash & Carry Belgium NV heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag de gerechtsmandatarissen gemachtigd het merendeel van de Metro-activiteiten in België aan Sligro Food Group te verkopen.
Sligro Food Group neemt negen Metro groothandels (Antwerpen Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst) en een honderdtal medewerkers vanuit de regiostructuur en het hoofdkantoor over. Bovendien wordt de medewerkers van de vestiging in Antwerpen Noord, die niet wordt overgenomen, een functie aangeboden in de nabijgelegen Sligro-ISPC vestiging in Antwerpen. De vestiging in Evergem en het personeel dat daar werkzaam is, gaat over naar Horeca-groothandel Van Zon. In deze combinatie wordt aan 506 medewerkers van Metro een duurzame toekomst geboden.

Voor de vestigingen die Sligro Food Group overneemt, wordt een bedrag van € 47 miljoen betaald, dat is inclusief het vastgoed van de locatie in Luik. Op de dag voorafgaand aan de overdracht van de activiteiten aan Sligro Food Group, zullen de resterende voorraad en aanwezige kasmiddelen worden geïnventariseerd. De courante voorraad zal tegen 75% van de netto inkoopwaarde worden overgenomen, de kasmiddelen tegen de nominale waarde.

Deze transactie behoeft de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). De BMA heeft gedurende het traject van de gerechtelijke reorganisatie al veel tijd en energie gestoken in het onderzoeken van de marktconsequenties. Op basis van haar onderzoek heeft de BMA een ‘onvoorwaardelijke beslissing tot ontheffing’ verleend waardoor deze transactie nu reeds kan worden uitgevoerd. In de komende tijd zal de BMA haar onderzoek formeel afronden, waaruit vooralsnog geen significante belemmeringen worden verwacht.


Volledig persbericht


Veghel, 7 december 2022

Namens Sligro Food Group N.V.

Koen Slippens, CEO
Rob van der Sluijs, CFO


Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing