TERUG NAAR OVERZICHT

Eten is feest award voor het eerst uitgereikt

13.09.2019

Eten is feest award voor het eerst uitgereikt

Voeding speelt een heel belangrijke rol in het leven van de bewoners van een woon- en/of zorgcentrum. JAVA Foodservice gelooft erin dat elke oudere, die in een zorginstelling verblijft, recht heeft op een smaakvolle maaltijd, liefst naar eigen keuze, in een aangename, sociale omgeving.

 

Ze gingen op zoek naar chefs en zorginstellingen die hiervoor de extra mile gaan. Hen belonen ze graag met de eerste ‘Eten is feest!’ award, die ze uitreiken samen met partner Unilever Food Solutions.

 

Hoe ging deze wedstrijd in zijn werk?

 

Van maart tot en met juli konden klanten hun chef nomineren en/of een project indienen waarmee de zorginstelling het verschil wilt maken.

 

In totaal werden 47 chefs genomineerd en 25 projecten ingediend. Uit deze inzendingen selecteerde onze jury onpartijdig een top 3. Voor deze projecten konden de bezoekers van de JAVA Foodservice vakbeurs afgelopen week stemmen om zo de ultieme Eten is feest-winnaar te kiezen.

 

De top 3 mag deelnemen aan een zomercursus aan de School of Gastrologic Sciences and Primary Food Care in Rome. De ultieme winnaar gaat daarenboven naar huis met een geldprijs van €10.000 om zijn of haar project verder uit te werken.

 

Deze top 3 kan u ontdekken op www.javafoodservice.be/eten-is-feest.

Alle info over dit project vindt u op www.etenisfeest.be.

 

Bekendmaking winnaar

 

Het sluitstuk van deze actie volgde tijdens de JAVA Foodservice vakbeurs in Antwerp Expo. Op woensdag 11 september werden de 47 genomineerde chefs in de bloemetjes gezet. Op donderdag 12 september werd de ultieme winnaar van de award bekendgemaakt.

 

Huiselijk uit eten van WZC Ter Burg Nossegem

 

Zo’n 700 mensen hebben hun stem uitgebracht. Het project Huiselijk uit eten van WZC Ter Burg werd als winnaar gekozen.

 

Met dit project wil de organisatie de bewoners opnieuw laten genieten van het ‘restaurantgebeuren’, maar dan in de zorginstelling. Hiervoor willen ze een ruimte permanent inrichten waar de bewoners regelmatig samen kunnen eten in een klassieke restaurantsetting. Daarnaast horen ook kookworkshops en ruimte voor familiefeestjes tot de mogelijkheden.

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen
Close
Chef cook posing